‘Operatie Kelk’ was geen doofpot, zegt Hoge Raad voor Justitie

Televisie uitzending ‘Godvergeten’:

De Hoge Raad voor Justitie voerde een bijzonder onderzoek naar mogelijke ‘doofpot-operaties’ of ‘doofpot-acties’ die al dan niet gebeurd zouden zijn in het onderzoek naar seksueel misbruik binnen de Katholieke Kerk ( ook gekend onder de naam ‘Operatie Kelk’).

Aanleiding van dat onderzoek was een televisie-uitzending ‘Godvergeten’.

Resultaten onderzoek ‘Operatie Kelk’:

Vandaag werden de resultaten van dat onderzoek bekendgemaakt. U vindt ze hier: https://lnkd.in/eYXkyubc

Kort samengevat komt het erop neer dat de Hoge Raad geen aanwijzingen heeft gevonden van enige doofpot operatie, maar wel vaststelt dat verschillende zaken erg fout liepen bij het onderzoek ( bijvoorbeeld dat men vergeten was de burgerlijke partijen uit te nodigen voor een welbepaalde zitting).

Dysfuncties, dus, die door de Hoge Raad niet verondersteld worden opzettelijk te zijn geweest, of waaromtrent in elk geval geen bewijzen van opzettelijkheid werden teruggevonden. Tijd dus dat de rust weerkeert en de complot theorieën terug worden opgeborgen ….

Video presentatie resultaten onderzoek:

Voor degenen onder U die liever kijken dan lezen is er ook een video presentatie voorhanden: https://lnkd.in/ewHatJxD

‘Operatie Kelk’ was geen doofpot, zegt Hoge Raad voor Justitie

Picture of Len Augustyns

Len Augustyns

Sinds 2000 is Len Augstyns als advocaat actief aan de Antwerpse balie, met uitgebreide expertise in strafrecht, financieel/economisch strafrecht en bijzonder strafrecht. Hij vertegenwoordigt zowel beklaagden als slachtoffers voor verschillende rechtbanken, waaronder het Hof van Cassatie. Zijn focus ligt op een persoonlijke en snelle dossierafhandeling. Als vennoot bij Lens&Maes en Metis Advocaten en de beheerder van een niche-kantoor in Antwerpen, met een tweede kantoor in Brasschaat, heeft hij ruime ervaring. Hij was ook betrokken bij de Orde van Advocaten in Antwerpen en leverde bijdragen aan de juridische literatuur over strafrecht.
advies delen met anderen

Inhoud