Advocaten

Advocaat

Len Augustyns

Sinds 2000 ben ik advocaat aan de Antwerpse balie. Vanuit een passie voor het strafrecht heb ik mij de afgelopen 23 jaar steeds verder in deze materie gespecialiseerd.

Hierdoor heb ik een ruime ervaring opgebouwd in onder meer strafrecht, financieel/economisch strafrecht en bijzonder strafrecht. In deze materies sta ik cliënten bij voor de correctionele rechtbanken, het Hof van Assisen en het Hof van Cassatie.

Ik verdedig zowel beklaagden als slachtoffers en geloof oprecht dat iedereen recht heeft op een advocaat en op een professionele verdediging. Daarbij sta ik garant voor een persoonlijke, correcte en snelle afhandeling van dossiers en een dienstverlening op maat.

Af en toe lever ik een bijdrage aan de rechtsleer door een boek, een artikel of een noot in de vakliteratuur over strafrecht te publiceren.

2000
Advocaat
Antwerpse balie
2015
Vennoot
Kantoor Lens & Maes in Antwerpen
2015-2018
Raadslid
Orde van Advocaten in Antwerpen

Verantwoordelijk voor tuchtzaken

14 jan 2016
Geaccrediteerd
Hof van Cassatie voor behandeling van strafzaken

Betrokken bij het bureau sinds 2011 als corrector. Tot op heden nog steeds werkzaam als sectiehoofd van de sectie "strafrecht".

2016
Fusering
Kantoor Lens & Maes met Metis Advocaten
2016-2017
Voorzitter
Bureau voor Juridische bijstand

Betrokken bij het bureau sinds 2011 als corrector. Tot op heden nog steeds werkzaam als sectiehoofd van de sectie "strafrecht".

2018
Verkozen lid
Algemene vergadering van de Orde der Vlaamse Balies

Betrokken bij het bureau sinds 2011 als corrector. Tot op heden nog steeds werkzaam als sectiehoofd van de sectie "strafrecht".

2018 & 2019
Lid
Commissie Strafrecht van de Orde der Vlaamse Balies.

Betrokken bij het bureau sinds 2011 als corrector. Tot op heden nog steeds werkzaam als sectiehoofd van de sectie "strafrecht".

2019
Uitbating
Kleinschalig niche-kantoor in Antwerpen

Gespecialiseerd en uitsluitend in de materie van het strafrecht/bijzonder strafrecht (financieel strafrecht).

Tweede kantoor in Brasschaat

Advocaat

Maxine Windey

Van jongs af aan was ik gepassioneerd door het strafrecht. Gedurende mijn tienerjaren kon ik mijn honger voor het recht enkel stillen door rechtszaken te volgen. Dit wakkerde het vlammetje in mij aan om strafpleiter te worden en zowel slachtoffer als verdachte te verdedigen. Het recht op verdediging, rechtvaardigheid, respect voor de rechten van slachtoffers en verdachten zijn dan ook waarden die ik hoog in het vaandel draag.

Gedurende mijn studie rechten aan de Universiteit van Antwerpen spitste ik mij zoveel als mogelijk toe op het strafrecht. 

Mijn goesting om bij te leren eindigde daar echter niet. Desalniettemin ik reeds tussentijds een attest behaalde via afstandsonderwijs in de criminologie, wou ik ook mijn kennis omtrent de motieven van daders en slachtoffers en de psychologie verder uitdiepen.

Daarom studeerde ik aan de Universiteit van Maastricht de master forensica, criminologie en rechtspleging gedurende deze interessante master leerde ik meer over het interpreteren van delictgerelateerde sporen, elementen die criminaliteit in de hand werken, de psychologie van de dader en zo meer.

Met deze kennisverrijking start ik vol vertrouwen aan de balie van Antwerpen, waar ik mij steevast zal inzetten voor het belang van mijn cliënt.

2021
Afgestudeerd
Universiteit Antwerpen
2021
Kennis verbreden
UCLouvain
2022
Master behaald
Universiteit van Maastricht

Master Forensica, criminologie en rechtspleging

Advocaat

Lukas Spiessens

Ik ben gebeten door het strafrecht omdat het over mensen gaat.  Zowel het bijstaan van daders als het bijstaan van slachtoffers interesseert mij omdat het over menselijke relaties gaat, en vaak ook over emoties.

Ik wil het verschil maken en elke cliënt individueel benaderen om te kijken welke verdediging het meest passend is. Ik geloof namelijk dat dat de juiste manier is om tot het best mogelijke resultaat te komen.

Gedurende mijn studies heb ik uiteraard ook oog gekregen voor het belang van de procedure in strafzaken, voor de universele rechten van de mens, en voor algemene rechtsbeginselen. Ik beschouw ze als een vanzelfsprekende taak wanneer ik iemand bijsta.

Op die manier en met die ingesteldheid geef ik mij altijd volledig voor een cliënt of in een zaak. Daarbij is het voor mij minder belangrijk of het nu een zedenzaak is, een drugszaak of een financiële strafzaak. De cliënt staat altijd centraal, en mijn inzet is altijd volledig.